
Pieprz Cayenne & Czosnek & Pietruszka
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Pieprz Cayenne & Czosnek & Pietruszka
Pieprz Cayenne był używany od wieków do przyprawiania potraw, jak również do wspomagania krążenia i oczyszczania organizmu. Już od czasów imperium egipskiego, ludzie doskonale znali i cenili uodparniającą moc czosnku – budowniczowie piramid używali go nawet do zwiększenia odporności tysięcy robotników, co było niezbędne do ukończenia tak szczególnego zadania. Zobacz jak powszechnie znane właściwości papryki i czosnku wpłyną na twój organizm.
KORZYŚCI
-
- Wspiera zdolność organizmu do zwalczania bakterii i wirusów.
- Poprawia krążenie.
- Wspomaga regulację układu gruczołowego.
- Dostarcza dodatkowej energii.
- Pomaga regulować ciśnienie krwi.
- Działa podobnie do antybiotyków
- Obniża poziom cholesterolu we krwi
Pieprz cayenne (Papryka kajeńska) przyspiesza przemianę materii i obniża poziom cholesterolu. Papryka cayenne zawiera kapsaicynę – alkaloid mający właściwości przeciwbólowe oraz antyoksydacyjne. Oprócz swoich właściwości kulinarnych pieprz kajeński jest stosowany w medycynie naturalnej do leczenia takich przypadłości, jak dolegliwości gastryczne (np. bóle brzucha), choroby układu krążenia, bóle reumatyczne, bóle gardła (płukania). Wykorzystywana jest w suplementach wspomagających odchudzanie.
Czosnek zawiera dużo związków siarkowych, jednak najbardziej czynną substancją jest allicyna. Chemiczne składniki czosnku, które decydują o jego leczniczych właściwościach należą w dużej mierze do związków zawierających siarkę. Ponadto są to pierwiastki mineralne: mangan, miedź, żelazo, wapń, glin, glen i specyficzny czynnik, allicyna.
Czosnek jest szczególnie bogaty w selen, który pobudza reakcje odpornościowe i działa przeciw utleniająco podobnie, jak witamina E. W ten sposób właściwość antyoksydacyjna czosnku sprawia, że jest on wyśmienitym czosnkiem przeciw starzeniu się, przeciwdziała w powstawaniu wolnych rodników- cząstek wytwarzanych przez działanie promieniowania atmosferycznego i ozonu na nienasycone kwasy tłuszczowe w komórkach. Czosnek może być wykorzystany, w alergiach i infekcjach.
Wykazano, że czosnek ma silne działanie ochronne przeciwko wysokiemu poziomowi tłuszczu w osoczu i podwyższonej krzepliwości krwi. Działanie czosnku obniżające cholesterol i lipidy krwi jest przypisywane obecności dwusiarczanu dwuallilowego.
Inne efekty terapeutyczne czosnku są związane z obecnością czynników antyhemolitycznych i antyreumatycznych, posiadaniem właściwości bakteriostatycznych, przeciwwirusowych, grzybobójczych, antyoksydacyjnych i regulujących poziom cukru we krwi.
Przy pomocy czosnku można skutecznie leczyć choroby pasożytnicze przewodu pokarmowego i skóry, grzybice skóry, przeziębienia i grypę, zaparcie, astmę oskrzelową, wysokie ciśnienie krwi gruźlicę, bezsenność. Stwierdzono w badaniach naukowych, że czosnek może być stosowany w leceniu anemii.
Na podstawie tych trzech roślin o unikalnych właściwościach został opracowany wyjątkowy product CAPSICUM & GARLIC WITH PARSLEY, mającą szerokie spektrum działania.
Produc zaleca się na przeziębienia i choroby zapalne (zapalenie gardła, migdałków, ucha środkowego, stawów, płuc, oskrzeli itd.), nadciśnienie (hipertonia), miażdżycę tętnic, zawał serca, niedokrwienną chorobę serca, zakrzepowe zapalenie żył, rozszerzenie żył, zaburzenia krążenia mózgowego, na zakażenia jelitowe, zapalenie pęcherza moczowego, kamienie moczowe.
SKŁAD 1 KAPSUŁKI:
- Mieszanka opatentowana – 500 mg
- Czosnek (Allium sativum) – 250 mg
- Pieprz strączkowy (Capsicum annuum) – 125 mg
- Pietruszka (Petroselinum crispum) – 125 mg
OPAKOWANIE:
100 kapsułek.
STOSOWANIE:
1-2 kapsułki 2 razy dziennie podczas posiłku.
Beata Odoszewska
pomaga rozkręcić rozleniwiony metabolizm. Rozsądna dieta plus kapsułki i sukces. W końcu sukces :-)