LOCLO błonnik pokarmowy - oczyszczanie
towar niedostępny
Opis
LOCLO BŁONNIK POKARMOWY
Dieta bogata w błonnik jest niezbędna dla prawidłowego działania układu krążenia i układu pokarmowego. LOCLO sprawia, że zapewnienie organizmowi niezbędnej ilości błonnika w diecie staje się niezwykle proste. Stosując LOCLO wzbogacamy organizm nie tylko w błonnik, ale również w wiele substancji odżywczych.
KORZYŚCI
Loclo jest źródłem błonnika
Aktywizuje perystaltykę jelit, sprzyja ich regularnemu oczyszczeniu
Stwarza sprzyjające środowisko dla normalnej mikroflory jelit
Absorbuje substancje toksyczne
Obniża poziom cholesterolu i cukru we krwi
Zmniejsza ryzyko zachorowania na raka
Zmniejsza skutki uboczne leczenia z wykorzystaniem naświetlań
Wzmacnia układ odpornościowy
SPOSÓB DZIAŁANIA
LOCLO zawiera zarówno włókna rozpuszczalne, jak i nierozpuszczalne.
Włókna rozpuszczalne stymulują oddawanie przechowywanego w wątrobie cholesterolu, celem ewentualnej eliminacji. Włókna nierozpuszczalne przechodzą przez układ trawienny prawie nietknięte, absorbując toksyny i stymulując naturalne wydalanie.
Przez wiele lat błonnik był uważany za bezwartościowy, obecnie uznawany za strażnika zdrowia i szczupłej sylwetki. Poniżej postaram się nieco przybliżyć sylwetkę tego niezbędnego w codziennej diecie składnika. Błonnik znajduje się tylko w produktach pochodzenia roślinnego, w naszym przewodzie pokarmowym nie podlega trawieniu. Błonnik, dostarczony do organizmu, zwiększa swoją objętość, a co za tym idzie, wywołuje uczucie sytości. Dlatego spożywanie produktów bogatych w błonnik jest zalecane osobom, które przejść na dietę odchudzającą. Błonnik pokarmowy występuje głownie w postaci celulozy, hemicelulozy, ligniny, pektyny, gumy i śluzu
Po co nam błonnik?
- pomocny w zaparciach - w przewodzie pokarmowym wchłania wodę, zwiększając tym objętość masy kałowej i przyspiesza usuwanie niestrawionych resztek. Ułatwia to regularne wypróżnienie się.
- skuteczny w walce z otyłością - pomaga zrzucić zbędne kilogramy, ponieważ wchłania wodę, w wyniku czego pęcznieje i wypełnia żołądek, dając uczucie sytości.
- obniża ciśnienie - błonnik wiąże jony sodu i tym samym pomaga obniżyć wysokie ciśnienie.
- wyrównuje poziom glukozy we krwi - zwalnia przemianę węglowodanów przez blokowanie w pewnym stopniu dostępu glukozy do krwi, dzięki temu zmniejsza wydzielanie insuliny i pomaga w utrzymaniu stałego poziomu cukru we krwi.
- obniża poziom cholesterolu – to za jego sprawą obniża się poziom trójglicerydów i „złego” cholesterolu (LDL) we krwi- zapobiega miażdżycy.
- oczyszcza organizm – działa jak miotełka, zarówno błonnik rozpuszczalny i nierozpuszczalny ułatwia usuwanie z organizmu toksyn, kwasów żółciowych i metali ciężkich- ołów, rtęć, czy nawet substancji rakotwórczych- świetnie sprawdzają się w tym przypadku jabłka i czarne oraz czerwone porzeczki.
LOCLO - absorbuje i usuwa toksyny z naszego układu pokarmowego, wspomaga odchudzanie, normalizuje pracę jelita grubego i cienkiego, obniża poziom cholesterolu i cukru we krwi, ułatwia wypróżnianie
Zażywając Loclo wzbogacamy organizm w błonnik i wiele substancji odżywczych. Tym właśnie preparat ten wyróżnia się spośród biologicznie aktywnych suplementów wytwarzanych przez inne firmy.
-
Loclo to jedno z najlepszych źródeł błonnika, niezbędnego składnika naszej codziennej diety, pobudzającego perystaltykę jelit i ułatwiającego trawienie. W składzie Loclo jest: pektyna jabłkowa, babka, brokuły, kurkuma, burak czerwony, rozmaryn, marchew, pomidor, kapusta, bioflawonoidy, olej saflorowy (szafranu fałszywego), smoła akacji i guma guar, otręby owsiane, cynamon
-
Nasiona babki są najbogatszym źródłem włókien odżywczych. Wchłaniają 8-14 razy więcej wody niż ważą i zamieniają się w masę podobną do żelu. Nasiona zawierają 10-30% śluzu (polisacharydy przyciągające wodę). W wielu produktach i rozmaitych dietach odchudzających używa się nasion babki w celu wypełnienia żołądka i obniżenia apetytu. Nasiona babki przyśpieszają odchudzanie, zwiększają objętość zawartości jelit, zmniejszają czas jej przejścia przez okrężnicę i przyśpieszają defekację. W wyniku badań klinicznych przeprowadzonych przez uczonych niemieckich zaobserwowano efektywność nasion babki przy zaparciach i rozwolnieniu. Babka łagodzi również bóle, zmniejsza krwotok i swędzenie hemoroidalne. Badania kliniczne nad pacjentami cierpiącymi na pęknięcia jelita grubego wykazały, że leczenie nasionami babki jest efektywne. W innych badaniach ustalono, że nasiona babki chronią jelita zwierząt eksperymentalnych przed toksynami zawartymi w jedzeniu. Powiększenie zawartości jelit i przyśpieszanie ich opróżniania pozwoliło zmniejszyć czas kontaktu toksyn z błoną śluzową jelit. Badania naukowe potwierdzają, że dieta wzbogacona o błonnik zmniejsza ryzyko raka jelita grubego. Podczas wielu badań klinicznych ujawniono zdolność nasion babki do obniżenia ogólnego poziomu cholesterolu. Pacjenci zażywali nasiona babki 3 razy dziennie w ciągu 8 tygodni. Po 4-ch tygodniach kuracji znacznie obniżył się ogólny poziom cholesterolu. Mechanizm zmniejszenia jego ilości polega na pobudzeniu wydzielania żółci
-
Pektyna i owies dodane są do nasion babki jako naturalne źródło błonnika. Działanie pektyny podobne jest bardzo do działania nasion babki. Wchłaniając wodę włókna te uczestniczą w formowaniu mas kałowych i wpływają korzystnie na pracę jelit
-
Pektyna jabłkowa - przysłowie angielskie głosi: „Zjadaj po jednym jabłku codziennie a lekarz zostanie bez chleba”. Jabłka zawierają błonnik rozpuszczalny (pektynę), który chroni przed nowotworami jelita grubego. Podczas badań przeprowadzonych na uniwersytecie w Texasie zauważono, że przy karmieniu zwierząt pektyną dwukrotnie zmniejszyła się liczba schorzeń onkologicznych. Pektyna odgrywa ważną rolę w obniżeniu poziomu cholesterolu we krwi. Zmniejsza również koncentrację cukru we krwi osłabiając tym samym niszczące działanie cukrzycy na organizm. Pektyna sprzyja usuwaniu toksyn i metali z organizmu, zmniejsza uboczne efekty terapii promieniowej
-
Smoły akacji i guma guar obniżają apetyt, zmniejszają poziom cholesterolu, trójglicerydów, lipoproteidów o niskiej gęstości oraz wiążą substancje toksyczne i usuwają je z organizmu
-
Otręby owsiane to błony ziaren owsianych. Obniżają poziom cholesterolu we krwi, usuwają substancje toksyczne i regulują poziom cukru we krwi
-
Pomidory dostarczają organizmowi witaminy A, ß-karotenu, kwasu foliowego, likopenu, żelaza i wapnia. Dzięki zawartości witaminy C w pomidorach lepiej przyswajane jest żelazo. Wiadomo, że pomidory zmniejszają ryzyko powstania zarówno choroby wyrostka robaczkowego, jak i raka (dzięki zawartości ß-karotenu, kwasu foliowego i likopenu). Na podstawie badań przeprowadzonych w USA ustalono, że u kobiet z wysoką zawartością likopenu rzadziej rozwijają się nowotwory szyjki macicy. Uczeni włoscy zaś twierdzą, że pomidory zmniejszają ryzyko zachorowania na raka płuc
-
W marchwi jest dużo błonnika rozpuszczalnego, który pomaga obniżyć poziom cholesterolu we krwi. Oprócz błonnika marchew zawiera: karoten, witaminę C, B6, kwas foliowy, żelazo i potas. Dzięki tym składnikom marchew zmniejsza możliwość rozwoju chorób sercowo-naczyniowych i raka, pomagaj zachować dobry wzrok aż do wieku starszego, wzmacnia układ odpornościowy i zwalczać zaparcia
-
Burak jest bogatym źródłem kwasu foliowego, witaminy C i magnezu. Błonnik buraka obniża poziom cukru we krwi i zapobiega rakowi jelita cienkiego oraz grubego, trzustki, prostaty i piersi
-
Uważa się, że brokuły zapobiegają rakowi i wzmacniają system immunologiczny, będąc bogatym źródłem witaminy C i kwasu foliowego. W brokułach jest również błonnik, potas, wapń i selen. Ustalono, że brokuły zmniejszają ryzyko chorób piersi, powstawania nowotworów zwłóknieniowo-cystowych. Zauważono też pozytywny efekt stosowania brokuł jako środka zarówno chroniącego przed atakami serca i wylewami jak i zaparciami. Brokuły pomagają również w walce z cukrzycą
-
W kapuście zawarte są substancje przeciwnowotworowe (sulforan, ß-karoten, witaminy C, witamin z grupy B, błonnik). Roślina ta zmniejsza możliwość rozwoju raka, pomaga leczyć wrzody, ma właściwości bakteriobójcze i antywirusowe. Ustalono, że kapusta pomaga zmniejszyć ryzyko zwłóknieniowo-cystowych chorób piersi. Rozmaite składniki kapusty stymulują układ odpornościowy, a błonnik sprzyja normalizacji stolca i zapobiega powstawaniu hemoroidów oraz innych chorób, spowodowanych zaparciami
-
Cynamon polepsza trawienie, wzmacniając wydzielanie śliny i resorbcję żołądkową, zmniejsza skurcze mięśniowe
-
Rozmaryn włączono w ten kompleks dzięki jego działaniu wiatropędnemu
-
Kurkuma to świetny antybiotyk naturalny, ułatwiający trawienie a jednocześnie normalizujący mikroflorę jelit. Wiadomo również, że kurkuma neutralizuje substancje rakotwórcze stymulując czynność pęcherzyka żółciowego i niszcząc wolne rodniki
SKŁAD 1 ŁYŻKI:
9,5 g:
-
Błonnik – 3,8 g (3,2g rozpuszczalne i 0,6g nierozpuszczalne)
-
Mieszanka opatentowana – 9500 mg
-
Nasiona babki (Plantago psyllium)
-
Fruktoza
-
Pektyna jabłkowa
-
Otręby owsiane (Avena sativa)
-
Guma guar (Cyamopsys tetragonolobus)
-
Smoła akacji (Acacja seyal)
-
Kwas cytrynowy
-
Kora cynamonu (Cinnamonus cassia)
-
Olej nasion safloru (fałszywy szafran) (Carthamus tintorius)
-
Kwiaty brokuł (Brassika oleracea)
-
Korzeń kurkumy (Curkuma longa)
-
Liście rozmarynu (Rozmarinus officynalis)
-
Buraki czerwone (Beta vulgaris)
-
Pomidor (Solanum licopersicum)
-
Marchew (Dausus carola)
-
Liście kapusty białej (Brassika oleracea)
-
Liście kapusty chińskiej (Brassika rapa)
-
Gesperydyna (bioflawonoid)
-
Bioflawonoidy cytrusowe (pomarańcza i grapefruit)
WSKAZANIA:
Preparat zalecany jest przy leczeniu: zaparć, hemoroidów, pęknięciach jelita, kolkach, meteoryzmie, w profilaktyce nowotworów jelita grubego i cienkiego, przy zwalczaniu nadwagi, w leczeniu miażdżycy tętnic (obniżenie poziomu cholesterolu), przy zatruciach solami metali ciężkich (wiąże je i usuwa z organizmu), w terapii promieniowej (zmniejsza jej skutki uboczne).
OPAKOWANIE:
342 g
STOSOWANIE:
Rozpuścić 1 łyżkę w szklance zimnej wody, dobrze wymieszać i od razu wypić. Zaleca się wypić dodatkowo 1-2 szklanki wody. Preparat należy przyjmować 30-60 minut przed posiłkiem.
UWAGA:
Przy ostrych stanach chorób jelitowo-żołądkowych, niedrożności jelit i syndromie małej absorpcji, konieczna jest konsultacja z lekarzem. Przy chorobie wrzodowej żołądka, której towarzyszy nadmierne wydzielanie soków żołądkowych, należy stosować Loclo podczas jedzenia.