Lecytyna NSP
towar niedostępny
Opis
Lecytyna NSP
Nature's Sunshine Products
LECYTYNA 170kaps. / 800mg
- dzięki właściwościom mieszania tłuszczów z wodą, pomaga we wchłanianiu witamin które są rozpuszczalne w tłuszczach, czyli A, D, E, i K
- zbija zły cholesterol, podwyższa poziom dobrego
- dba o naszą pamięć
- pozytywnie wpływa na funkcjonowanie mózgu
- odtłuszcza wątrobę
- stymuluje wydzielanie żółci
- jest pomocna przy odchudzaniu
- normalizuje poziom cholesterolu i kwasów tłuszczowych we krwi
- jest bogata w fosfatydylocholiny (PC) i fosfatydyloinozytole (PI)
- ma czynny udział w procesach przemiany materii
- stanowi doskonałe źródło białka często zastępując wegetarianom mięso
Lecytyna sojowa od Nature’s Sunshine wyprodukowana została z naturalnej soi rośliny strączkowej znanej w Azji od tysięcy lat. Soi używa się w produkcji produktów farmakologicznych oraz żywności. Jest doskonałym źródłem białka i dlatego często zastępuje wegetarianom mięso. Lecytyna to tłuszcz występujący w błonach wszystkich komórek ludzkiego organizmu. W organizmie człowieka pełni bardzo istotną rolę. Bierze udział w wielu procesach przemiany materii oraz ma właściwości mieszania tłuszczów z wodą, przez co pomaga we wchłanianiu witamin rozpuszczalnych w wodzie. Lecytyna to również bardzo ważny element składowy mózgu i tkanki nerwowej. Lecytyna jest bogata w fosfatydylocholiny (PC) i fosfatydyloinozytole (PI). Jest wytwarzana przez ludzki organizm, ale najwięcej można jej znaleźć w produktach zwierzęcych (wątrobie i jajach), jak również roślinnych: orzeszkach ziemnych, czy kiełkach pszenicy.
Lecytynę od Nature’s Susnhine polecamy szczególnie osobom, których dieta nie jest bogata w te produkty.
OPAKOWANIE:
170 kapsułek
SKŁADNIKI:
lecytyna sojowa; otoczka kapsułki: żelatyna,glicerol.
KLUCZOWE SKŁADNIKI:
Zawartość w zalecanej porcji (2 kaps.):
Lecytyna sojowa ........................................ 1120 mg*
*Nie określono referencyjnych wartości spożycia.
ZALECANA PORCJA DO SPOŻYCIA W CIĄGU DNIA:
1 kapsułka 2 razy dziennie w trakcie posiłku. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Nature’s Sunshine zachęca do prowadzenia zdrowego stylu życia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Lecytyna jest niezbędna każdej komórce ludzkiego organizmu, jednak szczególnie ważna jest dla prawidłowego funkcjonowania mózgu i serca. Lecytyna występuje w jajkach, wątróbce, soi, kiełkach pszenicy, maśle i orzeszkach ziemnych. Dostępna jest także w formie suplemen- tów, które zapewniają wsparcie układom nerwowemu i krążenia. Lecytyna to substancja znana przede wszystkim z pozytywnego wpływu na funkcjonowanie mózgu. Nie przypadkiem największym zainteresowaniem cieszy się wśród uczniów, studentów oraz ludzi, którzy muszą zawodowo uzywać swojej głowy w stopniu ponadprzeciętnym. Pewnie dużo osób zetknęło się z takimi oto radami: Masz kłopoty z koncentracją? Bierz lecytynę...Lecytyna rzeczywiście posiada specyficzne właściwości (o których w dalszej częście), które pomagają w lepszym funkcjonowaniu naszego umysłu, koncentracii oraz efektywniejszym zapamiętywaniu.
Czym jest lecytyna?
Lecytyna jest to połączenie naturalnych fosfolipidów (lipidów)*. Lecytyna jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania mózgu i układu nerwowego. Lecytyna znajduje się w każdej komórce ludzkiego organizmu, a także jest składnikiem budującym błony komórkowe. Dodatkowo w bardzo dużych ilościach występuje ona w tkance nerwowej.
* Fosfolipidy są to ważne dla organizmu tłuszcze złożone, w których skład wchodzą kwasy tłuszczowe oraz kwasy fosforowe. Są istotnymi składnikami komórek nerwowych (neurony) oraz podstawowym budulcem błon komórkowych.
Kto powinien wspierać swój organizm lecytyną?
Lecytyna skierowana jest w szczególności do osób bardzo aktywnych umysłowo, narażonych na duży stres, przemęczenie oraz spadek sprawności umysłowej. Listę można więc w miarę dokładnie pokazać.
O lecytynie powinni pomyśleć:
- uczniowie,
- studenci,
- pracownicy umysłowi,
- osoby mające wyczerpujący emocjonalnie i umysłowo etap w życiu
- osoby starsze.
Lecytyna polecana jest także w stanach wyczerpania fizycznego, ponieważ usprawnia ona wydolność mięśni oraz ułatwia proces ich regeneracji (sportowcy, pracownicy fizyczni).
Dodatkowo lecytynę mogą stosować wszyscy, którzy chcieliby zapobiegawczo dbać o sprawność umysłową oraz wydajność organizmu.
Lecytyna służy nerwom za podstawową substancję odżywczą. Zbudowane jest z niej 17% obwodowego układu nerwowego i 30% mózgu.
Brak tej substancji prowadzi do pobudzenia nerwowego, zmęczenia, wyczerpania mózgowego a nawet do depresji.
Lecytyna przyśpiesza procesy utleniania, zabezpiecza normalną przemianą tłuszczów, polepsza czynność mózgu i układu sercowo-naczyniowego, sprzyja przyswajaniu witamin A, D, E, K, wzmacnia odporność organizmu na działanie substancji toksycznych, stymuluje wydzielanie żółci i wytwarzanie erytrocytów i hemoglobiny.
Lecytyna jest budulcem dla wszystkich komórek organizmu. Wspólnie z kompleksemu witamin z grupy B bierze udział w wytwarzaniu energii. Niezbędna jest również przy tworzeniu acetylcholiny, substancji zabezpieczającej optymalne funkcjonowanie układu nerwowego. Lecytyna i cholina potrzebne są przy wytwarzaniu hormonów i w optymalnej przemianie tłuszczów i cholesterolu. Lecytyna posiada również właściwości rozpuszczania tłuszczów. Ustalono, że lecytyna pochodzenia roślinnego jest bardziej efektywna niż lecytyna pochodzenia zwierzęcego.
Bio - dodatek Lecytyna to oczyszczony wyciąg lecytyny z oleju sojowego, który zawiera 95-97% biologicznie czynnych składników. A więc reasumując lecytyna wywiera różnorodny wpływ na czynności życiowe organizmu:
- odnawia komórki wątroby i płuc
- reguluje wytwarzanie żółci
- zapobiega rozwojowi nieżytu przy nadużywaniu alkoholu
- jest bardzo efektywna w profilaktyce miażdżycy tętnic
- stabilizuje poziom triglicerydów we krwi
- likwiduje nadwagę
- aktywnie uczestniczy w neurotransmisji (przekazywaniu impulsów nerwowych)
- niezbędna jest w pożywieniu kobiet ciężarnych i karmiących piersią, ponieważ uczestniczy w kształtowaniu i prawidłowym rozwoju mózgu i układu nerwowego dziecka.
Zażywanie lecytyny to najlepszy sposób aktywizacji pamięci i analitycznych funkcji myślowych oraz skuteczny sposób wyjścia z depresji. Jest to również świetne rozwiązanie dla tych, którzy zdecydowali się rzucić palenie, ponieważ pomaga ona zregenerować organizm.
Poprawia również stan chorych na stwardnienie rozsiane.
Зоя храпан
отличный препарат