Hawajska Spirulina Pacifica *180 tabletek* Aliness

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 53,90 zł 53.90
ilość szt.
Zyskujesz 53 pkt [?]
Ocena: 5
Producent: Aliness
Kod produktu: 277

Opis

Spirulina Pacifica®

Pure Hawaiian Microalgae

Aliness Spirulina Hawajska Pacifica®  to :

• Oryginalna Hawajska Spirulina Pacifica® (Cyanotech USA)  - NIE CHIŃSKA !!!

• Pochodzi z jednej z najstarszych hodowli spiruliny na świecie. Jest hodowana w bio-bezpiecznej strefie (Biosecure Zone) w czystych wodach basenu Pacyfiku w Kailua-Kona, Hawaje

•  Ocean Chill Drying™ - to opatentowana technologia osuszania spiruliny dzięki której zachowuje ona swoje cenne właściwości

• Wysoka jakość i biodostępność wszystkich składników odżywczych

• Biosecure Zone - oznacza miejsce wolne od pestycydów, zanieczyszczeń i odpadów oraz środków chwastobójczych

• Posiada liczne międzynarodowe certyfikaty jakości: ISO 9002, certyfikat koszerności , certyfikat HALAL, certyfikat produkcji GMP (sterylny standard) oraz certyfikat bezpieczeństwa stosowania

• Spirulina Hawajska Pacifica® została zaakceptowana przez US FDA (Amerykańska Agencja Bezpieczeństwa Żywności) oraz notyfikowana na liście GRAS (Generally Recognized As Safe - Ogólnie Uznany za Bezpieczny)

Składniki: Spirulina Pacifica (Algi Arthrospira platensis).

Zalecana dzienna porcja do spożycia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu:

Zalecana dzienna porcja do spożycia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 2 razy dziennie po 3 tabletki, po jedzeniu.

Sterylna miarka znajduje się w środku opakowania.

Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

Zaleca się stosowanie zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia

Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią.

Zawartość opakowania: 180 tabletek po 500mg

Miejsce pochodzenia: Hawaje, Kailua-Kona, USA.

Firma Cyanotech była pierwszą firmą wytwarzającą mikroalgi na świecie, która otrzymała certyfikat ISO 9001:2000 w zakresie braku pestycydów, środków chwastobójczych oraz organizmów modyfikowanych genetycznie

Aliness Hawajska Spirulina Pacifica® to suplement diety w formie czystego proszku zawierający algi Spirulina Pacifica pochodzące z czystych wód basenu Pacifiku Kailua-Kona na Hawajach (USA) osuszonych  przy użyciu opatentowananej technologii Ocean Chill Drying™ (patent nr 5,276,977 USA) zapewniającej najwyższą jakość oraz biodostępność wszystkich składników  odżywczych

Działanie:

utrzymuje prawidłowy poziom cukru.

wspomaga w walce z nadwagą

wzmacnia włosy, skórę, paznokcie

przyczynia się do walki z wirusami i alergią

dostarcza wielu składników odżywczych, witamin, minerałów

wzmacnia naturalne mechanizmy obronne.

wspiera odporność organizmu.

Opis

Spirulina jest jedną z najzdrowszych i pełnowartościowych roślin. Zawiera prawie 4000 różnych związków w postaci minerałów, witamin oraz innych substancji odżywczych. Są to algi o charakterystycznej mocno zielonej barwie. Algi są źródłem wielu cennych składników budulcowych oraz odżywczych, zawierają bogaty skład aminokwasowy dzięki czemu wykazują szereg prozdrowotnych właściwości. Algi jako pierwsze pojawiły się na świecie 3,5 miliarda lat temu i przetrwały do dziś.

Spirulina zawiera bardzo wysokie stężenie rzadkiego kwasu gamma linolenowego (GLA) dzięki czemu korzystnie wpływa na obniżenie ciśnienia krwi i jej rozrzedzanie zmniejszając ryzyko zakrzepów, łagodzi objawy alergii, działa przeciwzapalnie, wspomaga prawidłowe nawilżenie skóry, dba o kondycję włosów i paznokci

Nazywana również bywa zielonym mięsem z uwagi na to iż zawiera niespotykanie dużą zawartość wysokowartościowego białka od 58 - 62% z kompletem 18 aminokwasów i beta karotenu. Spirulina zawiera ponadto: gamma linolowy, chlorofil, c-fikocyjaninę, dysmutazę nadtlenkową (S.O.D), minerały, witaminy, w tym kompleks witamin z grupy B.

Hawajska Spirulina Pacifica® to algi pochodzące z czystych wód basenu Pacifiku Kailua-Kona na Hawajach w USA. Kailua Kona na Hawajach ma najlepsze na świecie warunki klimatyczno - środowiskowe do produkcji spiruliny.

Spirulina Pacifica® pochodzi z jednej z najstarszych hodowli spiruliny na świecie, należącej do firmy Cyanotech Corporation, współpracującej stale z licznymi placówkami naukowymi w USA i Japonii.

Długoletnie doświadczenie hodowlane zaowocowało udoskonaleniem zwykłej odmiany spiruliny platensis, czyniąc ją jedną z najwartościowszych w porównaniu do spiruliny z innych światowych hodowli. Firma Cyanotech do hodowli nie używa środków chemicznych - pestycydów, herbicydów, a proces suszenia i tabletkowania jest opatentowany i odbywa się bez żadnych strat składników odżywczych (proces odbywa się w niskich temperaturach i braku dostępu tlenu).

Hawajska Spirulina Pacifica® posiada znacznie wyższą zawartość kluczowych składników odżywczych niż inne produkty tego typu.

Hawajska Spirulina Pacifica® jest uprawiana przy użyciu 100% wody pitnej z hawajskich warstw wodonośnych oraz czystej wody oceanu bogatej w 94 minerały.

Hawajska Spirulina Pacifica® znajduje się w tzw. Biosecure Zone (bio-bezpiecznej strefie), czyli miejscu wolnym od zanieczyszczeń, pestycydów, odpadów przemysłowych oraz środków chwastobójczych. Jest to środowisko najbardziej zbliżone do naturalnego. Szczegółowa kontrola jakości odbywa się na każdym etapie produkcji. Ostrożność ta jest uzasadniona, ponieważ spirulina należy do alg niebiesko-zielonych, które w niewłaściwych warunkach hodowlanych mogą wytwarzać niebezpieczne toksyny, które umiejscawiają się w strukturach komórkowych tych alg.

Aliness Hawajska Spirulina Pacifica® posiada liczne  międzynarodowe certyfikaty jakościowe, takie jak ISO 9002, certyfikat koszerności, certyfikat Halal, produkcji GMP oraz certyfikaty bezpieczeństwa stosowania. Produkt  końcowy badany jest przez niezależne laboratoria w celu potwierdzenia jakości i bezpieczeństwa spożycia.

Hawajska Spirulina Pacifica® otrzymała status GRAS (Generally Recognised As Safe) od FDA (Amerykańska Agencja Żywności i Leków).

*Podane informacje zgodne z oświadczeniami producenta Cyanotech Corporation:

Producent:

MedicaLine

Ostrówiec 150

05-480 Karczew

 

Więcej o spirulinie:

Spirulina jest algą o kolorze zielono-niebieskim. Roślina ta jest  bogato wyposażona w cenne dla ludzkiego organizmu właściwości. Występuje w różnych rejonach świata o odpowiednim klimacie sprzyjającym jej wzrostowi . Pochodzenie spiruliny nie jest jednak tak ważne jak sam producent. który wprowadza ją na rynek a co za tym idzie certyfikaty oraz  patenty. One bowiem zapewniają nam wysoką jakość produktu.

Spirulina obecnie uważana jest za SUPERFOOD i podobnie jak alga chlorella jest rośliną bardzo dokładnie przebadaną. Posiada dość intensywny smak i kolor, ale co najważniejsze wyróżnia ją intensywność i bogactwo posiadanych składników odżywczych,  które dodatkowo są bardzo łatwo przyswajalne przez organizm człowieka. Występuje jako dodatek, składnik w wielu produktach spożywczych typu koktajl czy baton energetyczny. Jest dostępna jako suplement diety w czystej sproszkowanej formie lub zbitej tabletce. Systematyczne spożywanie spiruliny niezaprzeczalnie przynosi korzystny wpływ dla naszego zdrowia. Warto przyjrzeć się tej roślinie oraz jej działaniu. Na ten moment mamy około 1200 artykułów o charakterze naukowym mówiącym nam o działaniu spiruliny jak i oceniającym oraz potwierdzającym jej szerokie działanie.

Oto potwierdzone właściwości podczas regularnego spożywania algi spirulina:

Zmniejsza ryzyko wystąpienia udaru mózgu.

Spirulina minimalizuje powierzchnię błony wytworzonej przez cholesterol wewnątrz aorty od 33% do 48% co przekłada się na większa przepustowość naczynia. Jest to proces zapobiegający powstawaniu miażdżycy oraz udaru mózgu.  Do uzyskania owych wyników przeprowadzone zostały badania kliniczne na zwierzętach będących na odpowiedniej diecie o wysokiej zawartości  cholesterolu. Działanie spiruliny ma dosłownie moc, polegającą na odwróceniu szkód jakie są wynikiem złej diety.

Obniża ciśnienie krwi:

Fitocyjanina, składnik, który zawiera spirulina jest odpowiedzialny za obniżanie wysokiego ciśnienia we krwi. Głównym czynnikiem przyczyniającym się do zaburzeń prowadzących do  ryzyka wystąpienia chorób sercowo-naczyniowych oraz cukrzycy jest dysfunkcja śródbłonka w zespole metabolicznym(ZM). W Japonii przeprowadzono szereg badań dowodzących, że kiedy spożywamy tą algę, dochodzi do odwracania owej dysfunkcji. Spożywanie spiruliny jest zatem pomocne w walce z chorobami serca.

Usuwa metale ciężkie z organizmu

Detoks. To kolejny bardzo ważny element działania algi zielono-niebieskiej. Wg. WHO (Światowej Organizacji Zdrowia) problemem jest fakt występowania wysokiego poziomu arsenu w wielu krajach. Po wnikliwych badaniach klinicznych dowiedziono, iż  Spirulina podawana z cynkiem przyczyniła się do spadku arsenu w organizmie aż o 47% w grupie przebadanych pacjentów. Warto również w celu zapobiegawczym, przeciw gromadzeniu się toksyn w organizmie stosować algi w postaci spiruliny bądź chlorelli. Wspieramy w ten sposób naturalny proces wydalania zbędnych i niebezpiecznych substancji.

Działa prewencyjnie w kierunku powstawania raka

Ponad 70 naukowych sprawdzonych i zweryfikowanych artykułów ocenia zdolności i wpływ Spiruliny na komórki rakowe. Algi zawierają przeciwutleniacze dzięki którym zwalczane są wolne rodniki – główna przyczyna nowotworów. W ich składzie zawarte są również olejki eteryczne które podejrzewa się o zdolność do pobudzania komórek w celu rozpoznawania nowotworów. Może to z kolei uruchamiać własne mechanizmy obronne organizmu.

Obniża poziom cholesterolu:

Kolejna korzyść algi to zapobieganie powstawania miażdżycy oraz redukcja podwyższonego ciśnienia we krwi.

Spirulina posiada właściwości energetyczne

Skład Spiruliny jest bardzo korzystny pod względem energetycznym. Zaleca się za przykładem Doktora Oz spożywanie 1 łyżeczki spiruliny połączonej z około 350 ml soku z limonki. Takie połączenie pobudza a także podwyższa efektywność energetyczną organizmu odblokowując tym samym cukier z organizmu.

Przyczynia się do utraty masy ciała:

Bogata w białko dieta oraz składniki odżywcze wspomaga utratę tkanki tłuszczowej. Spożywanie białek pomaga utrzymać tkankę beztłuszczową i przyczynia się do spalania tłuszczu dzięki metabolizmowi, który pochłania więcej energii. Do maksymalnego wykorzystania tych właściwości, Spirulina powinna być przyjmowana rano lub popołudniu, nie wieczorem.

Łagodzi problemy z zatokami:

Alga Spirulina ma również swój udział w leczeniu zatok.  Przyczynia się do zmniejszenia stanu zapalnego, który to powoduje wiele problemów u ludzi z nadmierną odpowiedzią immunologiczną organizmu.

Spirulinę określa się jako mleko Matki Ziemi z uwagi na wyjątkowo wysokie stężenie bardzo rzadkiego kwasu gamma-linolenowego (GLA).

  • bierze udział w biosyntezie substancji, które obniżają ciśnienie krwi
  • działają przeciwzapalnie
  • wzmagają aktywność układu immunologicznego
  • łagodzą  objawy napięcia przedmiesiączkowego
  • wpływa na wygląd skóry, włosów , paznokci

Niekiedy bywa nazywana zielonym mięsem z powodu posiadania w sobie niespotykanie dużej zawartości wysokowartościowego białka (trzykrotnie większy niż zawartość białka w mięsie). Ponad to posiada ogólnie aż 18 aminokwasów. Zawiera również łatwo przyswajalne żelazo (ma go znacznie więcej niż mięso), magnez, potas, witaminy oraz makro i mikroelementy.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl