Omega-3 VEGAN NORSAN
towar niedostępny
Opis
Norsan
Omega-3 VEGAN
smak cytrynowy
100% roślinny olej z alg
Pełnowartościowy, 100% wegański olej bez ryb
Nasz olej pochodzi z alg morskich, co sprawia, że jest całkowicie wolny od ryb. To doskonała alternatywa dla tradycyjnych źródeł omega-3.
Nasza formuła dostarcza aż 2.000 mg kwasów tłuszczowych omega-3 w jednej łyżeczce, co stanowi idealną dawkę na codzień.
Dodatkowo, nasza produkcja jest przyjazna dla środowiska, a uprawa alg morskich odbywa się w sposób niskoemisyjny, co jest korzystne dla naszej planety.
Organiczna oliwa z oliwek, która znajduje się w składzie, działa jako naturalny przeciwutleniacz, chroniąc wartości odżywcze oleju.
Nasz produkt to także źródło witaminy D3, która jest w pełni wegańska.
Smak cytrynowy sprawia, że spożywanie oleju jest przyjemniejsze.
Wspomaga zdrowie serca, mózgu i oczu
Dawka dzienna zawiera 2.000 mg omega-3 o wysokiej zawartości EPA.
Omega-3 Vegan (100 ml) to unikalne połączenie oleju z alg morskich o wysokiej zawartości DHA oraz oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia z kontrolowanych upraw ekologicznych, która pełni rolę przeciwutleniacza. Dzienna porcja (5 ml/1 łyżeczka) dostarcza aż 2.000 mg kwasów tłuszczowych omega-3.
Olej z alg jest szczególnie bogaty w DHA, ale zawiera także EPA, co czyni go idealnym źródłem kwasów omega-3 dla tych, którzy wykluczają produkty pochodzenia zwierzęcego z diety.
NORSAN: olej z alg
Mikroalgi, dzięki swojej unikalnej fotosyntezie, są fundamentem naszego ekosystemu i istnienia. Zawierają niezbędne składniki odżywcze, w tym kwasów tłuszczowych omega-3, które stanowią pośrednią część diety ryb i owoców morza. Olej z alg lub wodorostów to doskonała alternatywa dla osób, które nie spożywają ryb, pozwalając nam sięgnąć bezpośrednio do źródła omega-3
NORSAN Omega-3 Vegan to w 100% roślinny olej pozyskiwany z alg morskich, a konkretnie z mikroalg Schizochytrium sp. Te mikroskopijne organizmy żywią się naturalnymi substancjami organicznymi i martwymi roślinami, co sprawia, że są szczególnie bogate w morskie kwasy tłuszczowe omega-3, takie jak DHA i EPA. Dlatego też nasz olej z alg zawiera obfity udział tych cennych kwasów tłuszczowych, bez potrzeby dalszej chemicznej obróbki w celu podwyższenia ich stężenia.
Proces produkcji Omega-3 Vegan jest zrównoważony i przyjazny dla środowiska. Nasze mikroalgi morskie nie są pozyskiwane z naturalnych habitatów morskich, ale uprawiane w specjalnych stawach z sztuczną wodą morską. To pozwala na ochronę zasobów i nie narusza naturalnych ekosystemów morskich, co jest korzystne zarówno dla stada ryb, jak i kraba. Dzięki temu dbamy o środowisko naturalne i chronimy je przed negatywnym wpływem działalności człowieka.
Dlaczego sam olej lniany nie wystarcza
EPA i DHA są obecne w źródłach morskich, takich jak ryby, algi i kryl. Większość olejów roślinnych omega-3, takich jak olej lniany i oleje chia, zawiera tylko roślinny kwas tłuszczowy omega-3 ALA (kwas alfa-linolenowy) i nie zawiera EPA i DHA.
Używamy organicznej oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia jako naturalnego przeciwutleniacza w naszym produkcie. Oliwki do produkcji tej oliwy dostarcza Rafael, ekologiczny plantator, który pracuje zgodnie z zasadami ekologii. Nasza firma regularnie odwiedza go na miejscu, nie tylko ze względu na malownicze otoczenie, ale także po to, aby utrzymywać bliską relację i zapewnić najwyższą jakość produktów.
Kwasy tłuszczowe omega-3 są szczególnie wrażliwe na utlenianie, zarówno przed spożyciem, jak i w organizmie po spożyciu. Dlatego w naszym oleju Omega-3 Total stosujemy organiczną oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, która działa jako naturalny i silny przeciwutleniacz. Nasza oliwa z oliwek została starannie wybrana ze względu na jej wysoką zawartość polifenoli, znanych ze swoich właściwości antyoksydacyjnych.
Polifenole obecne w oliwie z oliwek pełnią kluczową rolę w ochronie kwasów tłuszczowych omega-3 przed utlenianiem. Unikalną cechą oliwki bogatej w polifenole jest to, że po spożyciu może wywoływać delikatne mrowienie w gardle, co jest sygnałem jakości i mówi nam o obecności tych cennych przeciwutleniaczy. Dzięki temu możesz być pewien, że nasz produkt nie tylko dostarcza kwasów tłuszczowych omega-3, ale także dba o ich integralność i skuteczność w organizmie.
Skład:
Olej z alg (bogaty w DHA i EPA olej z mikro alg Schizochytrium sp. (74 %), oliwa z oliwek (23 %), olej słonecznikowy (2 %), ekstrakt z rozmarynu, przeciwutleniacz (tokoferole, palmitynian askorbylu), cholekalcyferol (witamina D3), naturalny olej cytrynowy.
Aby zapewnić odpowiednie przechowywanie naszych produktów, należy przestrzegać kilku ważnych wskazówek:
-
Unikać bezpośredniego działania promieni słonecznych: Nieotwarte produkty nie powinny być narażane na bezpośrednie promienie słoneczne, dlatego przechowuj je w miejscu, które jest zacienione lub niedostępne dla światła słonecznego.
-
Chłodne, suche miejsce: Produkty powinny być przechowywane w chłodnym i suchym miejscu. Jest to istotne dla utrzymania ich jakości i trwałości.
-
Kryształy przy niskiej temperaturze: Warto wiedzieć, że przy temperaturze poniżej 4 stopni Celsjusza mogą tworzyć się kryształy. Jeśli tak się stanie, nie ma powodu do niepokoju. Kryształy rozpuszczają się ponownie po kilku minutach w temperaturze pokojowej.
-
Wstrząsnąć przed użyciem: Zalecamy krótkie wstrząśnięcie butelką przed spożyciem, aby równomiernie rozprowadzić składniki.
-
Przechowywanie poza zasięgiem dzieci: Produkt powinien być przechowywany w miejscu niedostępnym dla małych dzieci, aby uniknąć przypadkowego spożycia.
-
Otwartą butelkę zużyć w ciągu 30 dni: Po otwarciu butelki zaleca się zużycie produktu w ciągu 30 dni, a butelkę przechowywać w lodówce, aby zachować jego świeżość.
Przyjmowanie:
Zalecana dzienna porcja NORSAN Omega-3 Vegan to 5 ml, co odpowiada około jednej łyżeczce. Przy zalecanej dawce jedna butelka wystarcza na 20 dni. Pamiętaj, aby nie przekraczać zalecanej dziennej porcji, chyba że lekarz, terapeuta lub farmaceuta zaleci inaczej.
Nasza starannie opracowana i unikalna metoda obróbki zapewnia, że olej z alg jest nie tylko wyjątkowo jakościowy, ale także zachowuje świeży smak i aromat. Naturalny olejek cytrynowy dodaje delikatnej cytrynowej nuty do już przyjemnego smaku oleju. Spożywanie Omega-3 Vegan nie powinno powodować nieprzyjemnego refluksu ani odbijania, co sprawia, że łatwo jest włączyć go w codzienną dietę.
Dla osób w ciąży i karmiących piersią zaleca się spożywanie 5 ml co 4 dni. To ważne, aby dostarczać niezbędne kwasy tłuszczowe omega-3 w odpowiednich ilościach, zachowując równocześnie bezpieczeństwo matki i dziecka.
Witamina D obecna w Omega-3 Vegan jest wegańska i pochodzi z porostów. Porosty to organizmy roślinne, które tworzą symbiotyczną relację między grzybami a jednym lub większą liczbą organizmów zielonych, takich jak algi lub sinice. To źródło witaminy D jest zgodne z dietą wegańską i jest przyjazne dla osób, które unikają produktów pochodzenia zwierzęcego. Dzięki temu można dostarczać organizmowi niezbędnej witaminy D w sposób zrównoważony i bez wykorzystywania produktów pochodzenia zwierzęcego.