AkuKefir AKUNA

akukefir.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 65,00 zł 65.00
ilość szt.
Zyskujesz 65 pkt [?]
Ocena: 0
Producent: Akuna
Kod produktu: 37

Opis

 

AkuKefir

 

Zdrowa flora jelitowa to podstawa silnego układu odpornościowego, zdrowia oraz długowieczności.

Dzięki dostarczaniu naszemu organizmowi pożytecznych bakterii probiotycznych możemy we właściwy sposób zadbać o odporność i ochronę przed infekcjami wirusowymi

Dlaczego tak się dzieje ?

Ponieważ nasze jelita stanowią w 80% o odporności organizmu i tam początek ma większość chorób. Flora jelitowa każdego dnia jest narażona na uszkodzenia przez niewłaściwą dietę, stres, leki czy zmodyfikowaną żywność. Powinniśmy dbać o nią każdego dnia dostarczając jej właściwy pokarm oraz suplementując np. AkuKefir.

Aku Kefir to unikatowy produkt firmy Akuna którego olbrzymią zaletą jest świeżość oraz naturalne wytwarzanie.

Preparat stanowi mieszanki kultur liofilizowanych do wytwarzania kefiru domowego. Dzięki temu, iż kefir wytworzymy sami w warunkach domowych zawierać on będzie więcej etanolu (alkohol) i co za tym idzie znacznie więcej kultur probiotycznych od kefirów produkowanych metodą przemysłową. Jego jakość jest zatem kolosalnie lepsza i pozytywniej wpływa na nasz organizm.

W AkuKefir wykorzystywany jest cukier owocowy – fruktoza , który jest nośnikiem kultur probiotycznych, a jednocześnie aktywuje proces fermentacji. Fermentacja to proces, w którym kultury kefiru zasilane są laktozą (cukrem mlecznym), przekształcaną w kwas mlekowy, dwutlenek węgla i inne substancje. Obniżony zostaje indeks glikemiczny, a produkt staje się bardziej przyswajalny dla organizmu człowieka.

Następnie, podczas fermentacji fruktozy powstaje etanol (innymi słowy: fruktoza jest częściowo przekształcana w etanol) - w ten sposób powstaje prawdziwy kefir, prawie identyczny z kefirem wytworzonym według oryginalnej receptury.
W zdecydowanej większości przypadków powstały napój jest tolerowany przez osoby z nietolerancją laktozy. W przeciwieństwie do innych napojów z kwaśnego mleka zawiera nie tylko białka mleka i korzystne dla organizmu bakterie, ale także drożdże, tłuszcze i cukry. W szczególności, to właśnie zawartość drożdży odróżnia go od wszystkich innych napojów fermentowanych i nadaje mu charakterystyczny smak, który z czasem może stawać się coraz bardziej cierpki.

Jak przygotować w prosty i łatwy sposób kefir z AkuKefir?

Zawartość saszetki wystarczy wsypać do 1 litra mleka (najlepiej pełnego) ogrzanego do temperatury 20 ⁰C do 30⁰C. Całość dobrze wymieszać, naczynie przykryć i pozostawić w temperaturze 20 ⁰C do 30⁰C na 24 do 48 godzin. W zależności od tego, jak długo będzie trwał ten proces, tak intensywny będzie smak kefiru. Dlatego każdy możne dostosować czas fermentacji do upodobań swoich i swoich bliskich.
Gotowy produkt należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni.

W opakowaniu znajdziesz 7 saszetek do sporządzenia kefiru

Tak przygotowany kefir możesz spożywać samodzielnie lub dodać do niego płatki, owoce, miód lub inne ulubione dodatki. Można go również wykorzystać do przyrządzenia ulubionych potraw.

Zalety kefiru:
- cenne źródło składników odżywczych
- posiada właściwości antybakteryjne
- jest źródłem probiotyków
- odpowiedni dla osób cierpiących na nietolerancję laktozy
- bogaty w wapń

Zalety AkuKefir:
- pochodzenie naturalne
  - świeżość
- łatwość przygotowania

Składniki:

AkuKefir (1 saszetka)*: fruktoza, liofilizowane kultury kefiru - Lactococcus Lactis susp. Lactis 10⁹CFU**, Lactococcus Lactis susp. Lactis biovar diacetylactis 10⁹ CFU**, Leuconostoc 10⁷ CFU**, Lactobacillus Brevis 10⁷ CFU**, Saccharomyces cerevisiae 10⁴ - 10⁶ CFU**. ** CFU - jednostka tworząca kolonie

Opakowanie:

7 saszetek po 10g

Dodatkowe informacje:

Produkt zawiera mleko.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl